Eğitimde köklü felsefe ve altyapı değişikliğine gidiliyor

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, eğitim sisteminde köktü felsefe ve altyapı değişikliğine gidildiğini, bu değişimi yakalamak için eğitim toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım, yardımcıları ile birlikte Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sisteminde felsefi altyapı olarak köklü bir değişikliğe gittiğini belirterek, ?Eğitim sistemi tüm sektörlerin dinamiğini oluşturur. Başarıya ulaşmak isteyen bir sektörde başarının kalıcı olabilmesi için, istikrarlı bir ekonomi sağlanması için istikrarlı bir eğitim şarttır. Eğitim sistemimizde felsefi anlamda köklü değişikliklere gidiliyor. Olaylarla ve sonuçlarla uğraşıp kaybetmek yerine, sonucu oluşturan sebepleri irdeleyen ve süreci ele alan yeni bir yaklaşım izlenmekte. Bu değişime ayak uydurabilmek için her hafta okul idarecilerimizle birlikte seminerler düzenliyoruz. Hem değişimi öğreniyor hem de bilgilerimizi tazeliyoruz." dedi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, yeni eğitim sisteminin anlayışını ise şöyle açıkladı: "Çocuğa ne öğretmeliyiz, neyi dikta etmeliyiz anlayışı yerine çocuk hangi özelliklere ve kabiliyete sahip, özellik ve kabiliyetlerine göre onu nasıl eğitiriz anlayışı hakim olacaktır. Çocuk neyi istiyorsa ona göre bir yol haritası oluşturulacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber